Gnocchi z sosem serowym Le Rustique Brie

Gnocchi z serem Le Rustique Brie
Gnocchi z serem Le Rustique Brie
Kopytka gnocchi z aksamitnym sosem serowym Le Rustique Brie to francuska uczta smaków i aromatów.

Francja zawsze kojarzy mi się z aromatycznymi serami, takim jak Brie, Camembert czy Petit Munster. Podczas przygotowania tego dania mogłem się poczuć, jakbym był w Lotaryngii. Intensywny aromat sera roztapiającego się na patelni rozchodzi się po całej kuchni.



Ja już taką podróż odbyłem, przygotowując to danie. Mam nadzieję, że i Wy puścicie wodze fantazji. Sery Le Rustique to prawdziwy Francuski smak i charakter, a dzięki drewnianemu opakowaniu mamy gwarancję optymalnego dojrzewania. Bogaty i zdecydowany aromat tych serów zapewnia nam najlepsze doznania kulinarne.

W kuchni stawiam na najwyższą jakość w wyborze składników do moich dań, dlatego wybrałem ser Le Rustique Brie do tego dania.

Le Rustique Brie to ser z francuskim sercem z regionu Lotaryngii. Wyrazisty smak sera idealnie komponuje się jako dodatek do czerwonych win (najlepiej łączyć Le Rustique Brie z Cabernet Sauvignon) lub jako prosta przekąska w towarzystwie orzechów lub winogron.

Dzięki kremowej konsystencji idealnie łączy się z sosami, nadając im mocny aromat.
Gnocchi z sosem serowym Le Rustique Brie

Składniki potrzebne do przyrządzenia dania:

- 1 opakowanie sera Le Rustique Brie 200 g
- 1 opakowanie gnocchi 250 g
- 200 ml śmietany 36%
- 1 ząbek czosnku
- 50 g pestek dyni
- biały pieprz
Przygotowanie:
Na suchą patelnię wlewamy 200 ml śmietany 36% i dodajemy 1 opakowanie sera Le Rustique Brie, podgrzewamy na małym ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia się sera.
Następnie dodajemy posiekany ząbek czosnku i szczyptę białego pieprz.
Zwiększamy ogień, by zredukować nadmiar sosu.

W osobnym garnku, w osolonej wodzie gotujemy gnocchi do momentu, aż kopytka wypłyną na powierzchnię wody.

Do zredukowanego sosu dodajemy kopytka, dusimy je około jednej minuty, by smaki się połączyły. Podajemy z pestkami dyni.
Trwa ładowanie komentarzy...